Lees hier de veelgestelde vragen

                   

Meest gestelde vragen

HOE WEET IK WELKE CURSUS BIJ MIJ PAST?

Ben je goed in zelfstandig werken en wil je volledig je eigen tijd indelen en typen wanneer jij wilt, kies dan voor onze zelfstandige typecursus voor thuis.

Ben je goed in zelfstandig werken, maar heb je toch die stok achter de deur nodig, kies dan voor onze typecursus met online begeleiding.

Wil je op school gebruik maken van onze klassikale lessen stuur dan een mail naar info@hettypelokaal.nl en we nemen dan z.s.m. contact met je op.

HOE LANG DUURT EEN TYPECURSUS?

De typecursus duurt 12 weken. Dit is inclusief het proef- en eindexamen.

HOE VAAK MOET IK OEFENEN?

Het advies is dagelijks ongeveer een half uurtje te oefenen. Dit is het gemiddelde, de ene leerling zal er iets langer over doen dan de andere. Hoe vaker je typt, hoe beter het gaat en hoe leuker het wordt….

WANNEER MAG IK EXAMEN DOEN?

Als jij alle lessen af hebt, je de typevaardigheid goed beheerst en je het proefexamen hebt gehaald mag je examen doen.

WANNEER BEN IK GESLAAGD?

Om voor een diploma in aanmerking te komen moet je...
• alle lessen hebben getypt (tot en met les 13)
• minimaal 100 aanslagen halen, dus 100 aanslagen of meer
• niet meer dan 15 foutjes halen
• ervoor zorgen dat je vingers automatisch gaan en je vanuit de juiste basispositie kunt typen

IS DE CURSUS GESCHIKT ALS MIJN KIND DYSLECTISCH IS?

Ja, we beschikken over diverse typeprogramma's. Wij laten altijd alle kinderen starten in het normale programma. Mocht blijken dat dit te moeilijk is kunnen we elk moment overstappen naar het programma wat bij jouw kind past.

OP WELKE LEEFTIJD KAN MIJN KIND HET BESTE STARTEN MET DE TYPECURSUS?

De meeste kinderen leren blind typen als ze op de basisschool zitten in groep 6, groep 7 of groep 8. Echter zien we steeds vaker dat kinderen in groep 7 en 8 al een eigen manier van typen hebben aangeleerd wat soms moeilijk weer af te leren is. Daarom bieden we typelessen aan vanaf groep 4.

Uiteraard zijn onze typelessen niet alleen voor kinderen, maar kunnen ook volwassenen hier gebruik van maken. Je bent natuurlijk nooit te oud om dit te leren.